Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 9 Februari: Väktare överfallen av ungdomsgäng


Ensam väktare utan pistol = Två poliser med pistol

 

 

Har sett att en stackars väktare

varje kväll ska stoppa inkräktare

Från att vandalisera centrumen på natten

vid stängningsdags måste han känna sig liten i hatten

 

Ser aldrig en ensam polis

nästan inte ens två, om de inte sitter i en polisbil

Undrar om det är rättvist

att vara en naken väktare utan pistol måste vara instabilt

 

Nu vet vi vad väktaren gör, om det kommer ett fegt gäng

han plundras, är chanslös, om det blir ett handgemäng

Men eftersom allting blir bättre i privatiseringens tecken

kan vi väl privatisera alla poliser och plitar på snuthäcken

 

Varför inte privatisera en kostnadsutgift

då får de rika betala sin bevakningsuppgift

För de utförsäkrade och hemlösa, är det nog skit samma

om poliserna slutar bevaka deras icke existerande hem

 

Beskrivande ord i satir

av ett samhälle tecknat i ord, som en teckning av en person, i karikatyr

Liknar ordet ”revolution”, eller hur, för sant för att begråta

för kapitalet tillåter inte pengar att gråta, det är ingen gåta




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 1498 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-02-10 10:11



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Nu ska jag gå ut och kolla väktarnas ”*” den som borde hänga på sig, i ämbets övning. Det kanske du har fel och sett en falsk väktare. Hihihi/Diana.
2014-02-10

    ej medlem längre
Det är väl dålig ekonomi..... en ensam obeväpnad väktare är detsamma som ingen väktare mot ett gäng, det tar naturligtvis vad de vill ha.
2014-02-10
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP