Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 10 Februari: Schweizarna nobbar EU-invandring


Rätt eller fel men de gjorde ett val

 

Nu knyter Schweiz åt en liten hård tåt

EU-invandrare ska få det lite svårt

Att komma in i deras härliga alpland

även om de råkar komma från Tyskland

 

Schweiziska folkpartiet ser invandringen

som stor skuld till samhällsförsämringen

Och nu pratar vi inte ens om flyktingar

utan om ”rika” invandrare med pengar

 

Men nu när hela EU gnäller på Schweiz

vill jag slänga politikerna rakt över disk

Smälla dem på stjärten med ris som pisk

de ska inte snacka om sanning så himlans friskt

 

Inga politiker i Europa har drabbats av nedskärningar

kanske schweiziska politiker inte vill ha utförsäkringar

Schweizarna ser försämringarna i Sveriges välfärdsmål

de kanske vill undvika att ramla ner i samma svarta hål

 

De klarade världskrigen ganska bra

gjorde ungefär som Sverige

Det tredje skjuts med andra kulor

och Schweiz ser redan Sveriges bulor

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-10 12:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är klokt att reagera i tid och inte hamna i samma utförsbacke som vissa andra länder.
2014-02-10
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP