Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 10 Februari: Sjuksköterskor slutar i löneprotest


Idag är jag åldersfeminist

 

 

Idag vill jag kämpa som åldersfeminist

i sjuksköterskornas otroliga trista tvist

Vill med starka ord beskriva min avsky

låt mina ord ladda pistolen med bly

 

Över behandlingen av äldre sjuksköterskor

i jämförelse med yngre på deras lönekontor

I dagens Sverige är åldern en negativ tariff

lönebidrag ges ut till ungdomlig arbetskraft

 

De äldre blir utförsäkrade och värdelösa

men ska ändå tävla med yngre arbetslösa

Nu är deras restarbetsförmåga på topp

nu finns det inga hinder för en utsliten kropp

 

I dagen Sverige kommer olyckorna i kolonn

den moderna demokratins existens år 2014

Folket blundar som fega hundar i sin vardag

tills kapitalismen slår till och tar ett stryptag

 

Men när du känner kraften runt halsen är det försent

att inse att samhället upphört att vara stilrent

Då ligger du där utslagen på backen och tittar upp

med ett naket skitigt illaluktande anal hål i synen, tillhörande en ur Reinfeldts kapitalistiska trupp

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-11 09:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vi får väl snart se resultatet
2014-02-11
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP