Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trist verklighet

Alla åsnor på den här planeten

hör min varnings ord i dag

Om den ofrivillige asketen

som inte vill och kan förstå vår lag

 

Han blir farlig en morgondag

för sig själv eller för dig

Det innebär en bedrövlig morgondag

för han själv eller för dig

 

Ni sitter lugnt där och tror att det som händer

i Syrien, Grekland, Ukraina beror på knäppisar

Men snart flyter blodet upp på våra stränder

vi både importerar och tillverkar deras klubbkompisar

 

Vi måste bygga från nedersta trappsteget

om vi vill ha en någorlunda trevlig och fredlig tillvaro

Allt annat är en farlig lek med sprängdeg

eller önskar civilisationen neandertalare stadiets samvaro

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-11 12:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet!
2014-02-11
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP