Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

allt som offrades


Och jag gick länge runt i cirklar
Följde tvivelaktiga spår. Utforskade gamla stigar.
Försökte finna nya vägar till att läka sår.
Jag gick, året runt i samma kängor.
Blev blöt och kall. Jag frös.
Och var vilse. Hungrig. Och hemlös.
Allting föll på plats kvällen regnet störtade över mina skuldror. Som ett meteorregn mot den gula kappan. Varje smatter var en ny önskning. Och varje sugande steg i geggan var en kamp. Jag önskade mig fri och var gång en fot tog sig loss lät det "klofs". Allt blev till dy. Skogen höll andan. Tid stod stilla. En brun eländig sörja sköljde mig ren. Jag visste att spikarna måste dras ut. De rostiga. Därför kan jag inte ge upp nu. Hålet i den gamla brädan i trädkojan måste andas och vi med. Genom hålet skulle vi skymta himlen. Som genom en kikare när jag riktar den mot rymden.
Det hade ledtrådarna avslöjat.
Och jag skulle till slut kanske kunna se dig.










Fri vers av Silverbjer
Läst 167 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-01-10 14:26



Bookmark and Share


  Nitram P
Fin dikt. Särskilt slutet med kolon är väldigt häftigt!
2015-01-12

  Lars Hedlin
En bra och fin text!
2015-01-12

  Stefan Albrektsson
En text som rör sig bland paradoxerna, tränger under orden och tankarna, sträcker sig över orden och tankarna - in i mörkret och tystnaden (lite som mystikerna: Meister Eckhart, eller den okände författaren till "Icke-vetandets moln"). Me like!!
2015-01-11

  träsnidaren
Mycket fin, insiktsfull text. Filosofisk.

Du har helt klart en helt egen skrivstil. Jag tycker verkligen om det. Så äkta.
2015-01-10

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
I all tysthet tecknad poesi som säger mycket i tysthetens mystiska universum.
2015-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Silverbjer