Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bofinken Knut

 

 

Det är en svart katt inne på vår gård

mössen ser lien i tassen ropar om nåd

Den hoppar smidigt upp på en avsats

tittar osmakligt ner på dem från sin plats

 

Skuttar sen upp på planket till vår baksida

tittar lugnt upp på mig från sin vänstersida

Ser mig högt ovan mössen sittande i ett träd

säger: Kom nu bofinken Knut var inte rädd

 

Jag är ingen svart katt bara deras samvete

de ser inte guldet i lien på grund av sitt budgetarbete

Men du ser guldet för att du inte fruktar mig

du har följt min stig utan vetskap och blivit andlig

 

Din godhet är bättre och starkare än den falskaste tro

som många ja-sägare skriker ut i skyttegravar och kyrkor

Så nu vill jag att du följer mig till en bättre verklighet

jag slår ut mina änglavingar, så du får vetskap om min realitet

 

Och den lilla bofinken Knut flög

högt över molnen till en ny sjö

Och han var inte längre ensam och ledsen

hans drömmars vän hade gemensamma intressen

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-15 02:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP