Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 14 Februari: M-politiker kan uteslutas ur partiet (Efter tweets om invandrare och minoriteter)


Vi måste våga prata, få prata om alla problem

 

Visst är livet konstigt

vänlighet bemöts med krav

Visst är livet konstigt

otacksamhet bemöts med krav

 

Så fungerar det i alla länder

men Sverige är ett halvt undantag

Där skiljer vi oss från andra länder

de skrattar åt oss utan undantag

 

Skulle kunna berätta historier

men ni skulle bara säga att jag ljuger

För att ni ska låtsas att ni bryr er

titta bara på hur jobbskatteavdragen suger

 

Men jag ser en fara

i att en politiker inte får prata

Så för första gången i mitt liv, får jag en moderat försvara

använda fula ord, är ibland ett sätt, för oss alla att tala

 

Kanske för att förstärka ett budskaps styrka

då kan ibland en fulhet inkluderas i en ord-sats

Tror ingen oskyldig finns till att bo i denna kyrka

utesluta någon för detta är en hycklarens slutsats

 

Trodde aldrig jag skulle hålla med en Moderat

men måste göra det idag på grund av mitt vidvinkeltänkande

För mig känns Björn Schaerström i sina åsikter adekvat

att inte få bearbeta detta är att föda nazismens hjärta

 

Svenska folket måste vakna

inte låtsas att vi är Guds lamm

Utan prata om problem vi skapar

i utförsäkrade hemlösa sjuka svenskars namn

 

Jag ser ingen skillnad på en svensks eller en asiats tomma plånbok

är man hemlös i Filippinerna eller Sverige gör det lika ont

”Yolanda” eller utförsäkrad resulterar i samma hopkok

Nej, det är lättare att frysa ihjäl i nordens klimat

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-15 13:21



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så sant.
2014-02-15

  Nasrin
jag hoppas på förändringar om man vågar och prata om detta . Tack för dina rader!
2014-02-15

    ej medlem längre
Hoppas att fler politiker vågar börja säga sanningen snart och inte kommenderas till tystnad.
2014-02-15
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP