Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hemlös nynnar i natten

 

 

 

Något litet eller större är på gång

något som förstör jordens sång

Jag vet inte vad det är som är här

men allt är inte bra i luftens sfär

 

Så jag ser ingen mening med livet

allting känns efterblivet

Tröttheten bränner i hjärnan

blinkande döende stjärnan

 

Men jag har inget att förlora ingen oro

inget dåligt samvete som kräver en morot

Inget jobb ingen bank Inget hus vid en strand

för en hemlös kommer ingen helvetets brand

 

För den är redan här och den håller mig kär

när man sover utan hus och kylan tär, värmer den min trasiga själ

Med ett hopp om att döden befriar mig snart

jag kan inte annat än le, när han lien vässat klart

 

Jag är inte rädd om mitt skägg, om det är det han vill ha

så bjuder jag på det, för de allt jag kan bjuda på idag

Åh vill han något mer så kan han inte få något mer

för allt jag har är  mina trasiga skor och i min trasiga kropp finns ingenting helt kvar mer

 

Så jag ser ingen mening med livet

allting känns efterblivet

Tröttheten bränner i hjärnan

blinkande döende stjärnan

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-15 16:41



Bookmark and Share


  axveronika
vackert skrivet om alltförmånga som bor på gatan
2014-02-15

    ej medlem längre
Det kan drabba vem som helst. Grymma öde.
2014-02-15
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP