Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Panerade planer och en felplacerad lösning.

Imorgon ska jag gå på zoo och leta efter blåsfiskar
och annat som jag kan identifiera mig med.
Har alltid drömt om att mata hajarna också
även om jag har en viss rädsla för stora tänder,
en svit av barnsben och för mycket Bozo.

När jag inte går på zoo eller drömmer om vassa saker
fantiserar jag om att gå med i stans tuttcirkus.
Måla mina läppar i samma färg som månen
och utmana muskelberg på armbrytning.
Jag skulle självklart vinna, jag har en särskild teknik.

Kan inte gå på lina eller balansera nämnvärt på gränser
men jag jag kan skjuta ner fasader som fasaner.
Jag har levt charader hela uppväxten och
kan spela mina roller bättre än du kan spela kort
efter en öl, två öl, tre öl med hembränt i.

Ikväll blir det tonvis med maskara och nakna fingrar,
jag ska egga min publik, bjuda på den bästa showen
som den här tuttcirkusen nånsin haft!
Inte tvångsmässigt utan bara för skojs skull
man måste liksom ha en komisk ådra
om man inte ska gå och bli knäpp på kuppen.




Fri vers (Spoken word/Slam) av KallaHanden
Läst 264 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-15 16:54



Bookmark and Share


  axveronika
Haha ha kul
2014-02-15
  > Nästa text
< Föregående

KallaHanden
KallaHanden