Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 17 Februari: Kort politiskt minne hos väljarna


Svenska väljares IQ

 

 

Väljarna är inga medmänniskor

får en dumstrut av valforskare

För att deras politiska minne

är ett nästan utraderat sinne

 

Men det är ingen politisk överraskning

i valarbetarnas förberedande korvstoppning

Ingår vetskapen om denna sannings kvittens

med luftkorvar i valtalens ingrediens

 

Det är därför största lögnaren vinner

när medmänsklighetens sanning inte svider

När nedersta trappsteget överbefolkas

blir omänskliga omständigheter lättare att tolka

 

Är det där vi är i Sverige nu

har klockan slagit sju

Eller kommer valfläsk och bonus

åter föda grisar och skicka sjuka till Fonus

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-02-17 09:28



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
politiker är skarpsinniga
vanliga människor är lättlurade och glömska.
kanske tre språk strategi inte kommer att nå för de hårda tider som förslavar oss inom ramen för globaliseringen.
2014-02-17

    ej medlem längre
Det är konstigt att det går så fort att glömma alla bedrägliga löften före varje val. Man borde lära sig nån gång att politiker är stora lögnare.
2014-02-17
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP