Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 15 Februari: Matfusk ska undersökas extra noga


En syndabekännelse

 

 

Jag erkänner

jag har syndat

I köttfärsens ränder

men jag har begrundat

 

Sanningens grunder

till köttfärsens historia

Det var en militärorder

från chefens bord

 

Att packetera om

och om igen

Tills den inte återkom

för ett nytt om igen

 

Och den var inte ens svensk

som det stod på etiketten

Oftast var den dansk

men lättare att sälja som svensk

 

Så anledning till att vara petnoga

till att kolla matfusket är befogat

Jag har träffat många ICA-handlare

och hört ryktena som vandrat

 

Undantagen är nog få

i storlek med månar blå

Och konsum är nog inte bättre

för att på inkomststegen försöka klättra

 

I pengarnas tecken

föds nästan alltid skräcken

Att man skiter i människans bästa

exakt som politikernas luktande näsa

 

Ps glömde osten

men den lyckosten

Blir ju mögelost

på äldre post

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-17 11:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det läser man om ofta att det märks om på förpackningarna.
2014-02-17
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP