Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kattguld


Ägarskap

Parant och teatral
med ett sjavigt ideal
Galant och glansigt skral
vid Babels katedral,
på retorikens klättervägg,
perfektionism med ansat skägg


Spela med och säga rätt
vricka tunga, trampa snett
Ge upp, bekänna färg
och kliva ner
från Frestelsernas Berg


Där var jag och där är Du
Där var hon, var är vi nu?
Vem vet i drömmens virvlar
vart själen når, hur harpan spelar?
Vad som sås, vad livet felas?
Vad lien slår, hur brödet delas?


Blicken skär, varmt och vasst
och orden säger diplomatiskt krasst
att intresset dog just med en hast
för det som ligger dig till last
Ett blixtskott vid en ödslig källa
ditt primalskri i din mardrömsfälla


Så vakna upp och känn
att du är ingenting
som nånsin hittar hem
Ditt liv är jakt och flykt
Minsta lilla vindpust
gör dig lätt förryckt
eller överambitiös
ja, nästan religiös






Bunden vers (Rim) av Jordgubbsodlare
Läst 506 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-02-19 10:01



Bookmark and Share


  Schizooliza
Du silar bort alla onödiga ordkameler med bravur. Som man ska för att vara riktigt riktigt bra. Inte direkt några mygglortar heller utan bara kristallklar substans av briljans väl valt infångat från känslornas flyktiga spiraldans i det ständiga roterande flödet.
Goodie!!:)
2014-05-31

    ej medlem längre
du är bra på det där
rim och berättelser som inte låter sig kuvas.
medryckande med personlig stil
kul att läsa
2014-02-22

  axveronika
Ojoj vad den satt bra. Skulle vilja trycka ut den och sätta upp den här och var. Kanske också på min egen näsa....
2014-02-19

  Solitaire VIP
Där satt den!
En salvesfull predikan,
Det är vad pöbeln vill ha.
Och förtjänar...

Sparar för vidare kontemplation ;-)
2014-02-19

  Staffan Nilsson
Har man levt tillräckligt länge så vet man att det är såhär - eller så har man tappat gnistan.
Gillar.
2014-02-19

  Ponkla
Fint rimmat!
2014-02-19

  Katinka VIP
Näst sista stycket är genialt. Vilket flyt i texten. Existentialism på hög poetisk nivå. Jättebra!
2014-02-19

  Nanna X
Jag gillar kattguld. Dina texter berör!
2014-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Jordgubbsodlare
Jordgubbsodlare