Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KOLLA BARA JAG KAN OCKSÅ SKRIVA EN RUBRIK MED BARA VERSALER!

Kan du stoppa oss alla?
Bryta oss, hindra oss ifrån att falla?
Giriga poeter, falska profeter
brustna tungor som gnäller om att
vi har lite för mycket av det som ingen vill ha.
Att vi, skadedjuren, som tassar på bakbenen
tycker att vi har för lite av allt
och hävdar vår rätt till livet,
tar det jämt och ständigt förgivet.

Sprid istället ett budskap om viadukter
bland alla våldsamt forsande floder,
alla dansande fontäner som låtsas
att de kan uppfylla dina drömmar
om du bara kramar ur några extra droppar,
om du bara slänger i några mynt till.

Våga viska de hemliga orden som
ger tillfredsställelse istället.
För vem bryr sig om dunkla regnbågar
någonstans vid en strand utan sand
när vi kan leva i vårt eget mecka,
vår egen himmel vid sagans slut,
om vi bara kunde nöja oss med livet som det är?




Fri vers (Fri form) av KallaHanden
Läst 172 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-02-24 12:34



Bookmark and Share


  Densen VIP
Denna text som gjord för att pryda framsidan på poeter.se;)...i all ödmjukhet:))))


2014-02-24
  > Nästa text
< Föregående

KallaHanden
KallaHanden