Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krig

Kring mig krig
På mig krig
I mig krig

Kring mig krig
Kastade kaffekoppar
Igensmällda dörrar
Brutna löften
Brustna förhoppningar
Kring mig krig

På mig krig
I gränslandet
Mellan min själ
Och din hand
Rasar striden
På mig krig

I mig krig
I mig bottenlös förtvivlan
Maktlös skam
Och självhäftande skuld
Bristande försvar
Kring självkänslans hudlösa kärna
Ledde till omedelbar,
och okuvlig, ockupation.
Och jaget upphör att existera.
Ett billigt pris.
För fortsatt liv.
I mig krig.

Kring mig krig
På mig krig
I mig krig




Fri vers av HanKa
Läst 183 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-02-19 23:48



Bookmark and Share


  UllaBritta
Du har skrivit mycket om krig i jaget, det är ditt krig. Det kan vara ett svårt krig att hantera. Men utanför det, finns det annat krig, där folket i marginalen får lida.
För att överleva får de ha en inre kod att ta fram. Samma får vi ha, när jaget tränger, och det är krig inombords.
2014-02-20
  > Nästa text
< Föregående

HanKa
HanKa