Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 19 Februari: Chefer döms efter självmord


Lasses död ekar rätt in i himlen

 

Idag hurrar jag domen som visar mänskligt hjärta

att vuxet folk får betala för att de skapat smärta

Är inte mer än bara riktigt utan också 100 % rätt

vi säger ju till våra små barn att mobbing är orätt

Då ska vi väl själva kunna vara ett gott exempel

annars river vi alla medmänsklighetens tempel

 

Det behövs en dom som bestraffar elaka chefer

så att de blir rädda för att leka äcklet Caligulas lekar

Vi behöver ett ljus i mörkret i denna elaka värld

inga undantag ska finnas till att förstå vår lära

Alla ska veta och förstå mobbingens urstyggelse

lidandet av att bli överbyggd av elakhetens bebyggelse

 

Inte oväntat nekar kapitalets chef i kommunstyrelsen

till riktigheten i domen, för att i en oskyldig falsk utstyrsel

Skriftligt säga sig välkomna en prövning i högre instans

när stoltheten får sig en knäck, har ekonomin ingen substans

Godkänn domen fru stornäsa, sluta slösa skattebetalarnas pengar

en ny rättegång kostar mer än de 73 000 Lasse vann på sin dödssäng

 

Tror inte det finns någon som tycker 73 000 är för dyrt för ett liv

oavsett skuldens storlek, är detta, ett för kommunen billigt alternativ

Så låt han nu vila i frid och kasta bort er egen egoistiska hänsynslöshet

låt överskottet ni tjänar på denne döde folklige vän gå till arbetslösa

Ni vann en uppsägningslön i och med hans död så avsluta nu detta gräl

köp en blomma, skriv förlåt, och låt denna olustiga ”fars” begravas med visdomens själ




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-20 06:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet..
2014-02-20

    ej medlem längre
Är det så säkert att det går lika bra i högsta instansen också måntro?
2014-02-20
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP