Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 18 Februari: C ser dubbelmoral vid grisköttsköp


Dubbelmoralen lever i alla läger

 

 

Dubbelmoral som ett vanligt fenomen

lär nog aldrig bli utrotat från vår syn

Pengarnas viktighet blir allt tydligare

inga tecken på att morgondagen blir prydligare

 

Varför ska skolor köpa svenskt griskött

vi måste förstå privatiseringens effekt

Restauranger bryr sig bara om moms

inte om levande grisars stressbroms

 

Äldreomsorgen fängslar gamla i tunga kissblöjor

undrar om inte grisarna, i sin enfald, har bättre dödsslöjor

Centerpartisten har rätt i sak, men i dagens samhälle

måste han, om någon, inse sitt eget politiska uppehälle

 

Den först som inhägnade ett stycke jord

och sade att detta är mitt är grundaren av dubbelmoralen

Så var jag än tittar, ser jag bara mer eller mindre av denna vara

förmodligen har vi lyckats utrota äkta moralens sätt att existera

 

Allting förstörs i tur och ordning

det är dagens världsordning

I pengarnas namn

förs allt ur hamn

 

Vi utförsäkrar, väger kissblöjor

ser misär, ser hemlösa sova i snö

Inget rör oss, vårt samvete är rent

men klimatet och himlen håller inte med

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-20 09:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns nog inte många rena samveten i dagens samhälle.
2014-02-20
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP