Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nope, vill inte känna mig fri för då faller insikten om att ha lyckats hitta Friheten. Frågan blir: Hur förklarar man sånt..? :)


fri; hycklet

 

fri form fri tanke fri själ fri ande

 

ande

 

fri ande friande frimodigt friskt och fräckt nog

med ramar runt formulär
med kanter på papper och marginaler på dokument
med trösklar exakt där man borde kliva över

med frihetsberövande efter frihetsberövande
bedövande krav

fri

 

att kväsa en drake i kvav
för en känsla av seger

 

och äkta frihet borde inte ens ha en motsatt känsla av bundenhet
vad är då frihet

 

beror det på
är beroendet som så fällande och friheten fångad i ett måste
att göra sig

 

en känsla

*

så begränsas illusionen till en villkorsställande jämförelse

fri
inom formen
inom normen
inom stormen av egetuppfyllande
inom turen att hitta konturen av frihetsarkitekturen

buren på pålar av poesi och dröm
stagad med armering av struktur och sömn
taklagd med spånt av livsspåneri

 

fri fri fri

beroende på

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 152 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-20 20:16



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Någon har sagt att den som slutar springa, eller för den delen slutar jaga friheten, den kan lika gärna lägga sig ned att dö. Så även om man säljer hus och hem för att köpa sig en plats att tillbringa ålderdomen på, så bör det vara en kreativ plats med en myckenhet av verksamhet.
2014-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri