Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Knallar och kassaregister


Knallar gnäller om kassaregister
om stora extra kostnadsutgifter
Om maktgalna skatteparasiter
jag förstår deras ökade tristess

En stackar knalle kan inte inge rim och reson
till väder och vind och djävulskap i en person
Han är totalt utlämnad till deras oförstånd
och alla mår dåligt av att hamna på obestånd

Om en knalle snor lite svart, ofantligt mindre än adeln
låt de göra det, för det finns inte många som vill sitta i den sadeln
Inför ett bidrag till alla knallar som vill ha hjälp
så de kan köra ganska lagligt med sitt släp

Om inte, skrota RUT och ROT-avdragen i så fall
varför ska de svarthandskas som ett annat avfall
Som vanligt gör staten skillnad på folk och fä
en knalle, får trots vädret, inte en rik herres skydd i lä

Men om nu skattmasen ska vara så djävla noga
jaga då svartjobbarna hos knallar som vill bli stora
De som vill dricka som en Jarl ur adelsmärkets glas
då behöver storleken på fusket inte förstorningsglas

Kanske hittar ni då en knalle som inte längre är en knalle
kanske hittar ni då fusk av en större skala värt att nalla
Med en fuskande arbetslös och en fet blivande Jarl i en smäll
men låt den lilla nästan oskyldiga knallen slippa höra ert gnäll

Så spola kravet på kassaregister för all försäljning utomhus
de stora drakarna har ändå tusentals svarta lösningar till bus
Men småknallar som väljer arbetslöshet
blir en större kostnad för samhällets enfaldhet




Fri vers av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-02-22 13:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet.
2014-02-22
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP