Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärnmatchen: Bakterien – Människan 1-0

 

 

Vi dödar liv

mer än något annat djur

Oftast bara på pin kiv

för att vi oss inte bryr

 

Om annat än guld

pengar och annan oätlig skit

Vår själ är såld

till djävulens pris med helvetets invit

 

Vi kullkastar alla lagar oavsett varningar

tycker vi är en klok molekyl här på jorden

Vår egen lilla djävul får oss att blunda för sanningar

när vi lägger upp blodspengar på borden

 

Ska människan någonsin inse  

innan det är försent och klockan slår vår sista timme

Att vi alla blöder rött innerst inne

och att den blåa färgen är ett påklistrat sinne

 

Ska slutfacit bli att det friska blåa vattnet

utplånas av rött blod från alla människor

Klotet trollas till rött utan levande saker i hatten

himlens blåa himmel blir svart som atmosfären

 

Jorden har förvandlats till Mars

vem vann i sin klokhet

Var inte människans hjärna en ”fars”

i jämförelse med bakteriens ovett

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-02-22 16:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Döda liv klarar vi men inte skapa.
2014-02-23
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP