Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Roade mig med att räkna tweetningarna mellan två artiklar i Aftonbladet 21 Februari..."OS-finalen mot Kanada döms av kanadensare" kontra "Fas 3 stjälper mer än hjälper"


Sveriges egoism – Sveriges medlidande 91 - 8

 

 

Nu kan vi mäta svenskars hjärta

som bevisar demokratins smärta

Vi sätter två artiklar mot varandra

låter dem spegla samhällets anda

Svenskar upprörs över OS-finalen

men inte över Fas 3 utslagningen

 

Vi bryr oss, när det rör själen hos oss

i motsatsen, får hjärnan en stoppkloss

Vi blir nationalister i en ishockeymatch

i vår penningjakt blir vi nazisternas bitch

Ni vägrar se, hur ni är, när ert samvete förträngs

sätter er låtsasstolthet, högre, än en utsatt svensk

 

Matchen slutar 91 – 8 i brutalismens favör

eller menar ni att Fas 3 inte framkallar nöd

Då är ni den största lögnaren i alla svenska mardrömmar

överlägsen alla domares eventuella egoistiska OS-drömmar

Detta sätt att räkna tweetningar var ett bevis

som visar att svenska samvetet har frusit till is

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-23 07:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sanningen är inte behaglig att se, så länge man kan slippa....
2014-02-23
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP