Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En nagel i skon

inunder bussens blånoppriga säte
smälter gråbrun snömodd
bildar en pöl runt den slitna kängan
gruset som små öar

smulorna från äldreboendets fikarum
klibbar under den urtvättad strumpan
det bjöds på vetekrans för en var död
familjen ville tacka

genom tubsockans begynnande hål
skymtar en djärvt rödmålad nagel
för den dag då livet vänder
då!
då vill man va beredd




Fri vers (Prosapoesi) av HanKa
Läst 141 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-02-24 21:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin, skrattet i ödmjukhet.
2014-05-11

  petter rost
Poesi i vardagen... och i all sin blygsamhet ger den ett alldeles nytt perspektiv på närvaron! Nåt att upptäcka "för den dag då livet vänder,..."
2014-02-24
  > Nästa text
< Föregående

HanKa
HanKa