Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här sången lärde jag mig i lekis (när jag hörde till de intagna, inte uttagna) Men jag minns inte hela texten, tror jag, så jag gjorde som arkeologerna. Lappade med den bakgrund man har, långt efter åt.


Droppen

Droppen Dripp och droppen Drapp

Hade i-phones utan knapp

Kämpande sa Dripp till Drapp:

Behöver nog en papperslapp?

 

Äsch! sa Droppen Dripp till Drapp

Då är man långt ifrån rapp

Släppte det när jag slapp napp

Slapp då också mapp av papp

 

Jag vill ha en datorknapp

Så nått händer hipp som happ

Drapp då gav en isens tapp

"Vill du från den hoppa kapp"

 

Topp! sa Dripp. Men först en japp

Här! En bit, en färdknäpp knapp

Men, sa Drapp, långt ner till trapp!

Kan det inte ske per app?

 

Jag vill ej bli platt som knapp!




Bunden vers (Rim) av erkki
Läst 342 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-02-23 22:32



Bookmark and Share


  aol
Härligt rim med glimten i ögat,
2015-12-01

    ej medlem längre
Härligt rim.
2014-03-26

  Alva Johnsson VIP

Inte bara full av humor och glimt i ögonvrån,
dessutom gav den lite gympa för talorganen. Bra
2014-03-11

  walborg
Tack rimmens och meterns Mäster Anders för underbar läsning!!!!
2014-02-23
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki