Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Niagara

I

Vattnet växer
ur gröna skogen
där de okända sjunger om natten

blir till sjön
som är den sista
innan världens slut

blir till slätten
av blå blommor
för de bevingades fötter

blir en spegel
upp mot himlen
ner mot det svarta

dit livet som var
sökt sömnen
i bottenbädden

Och Hon-som-är
styr kanoten
mellan morgonen och natten


II

Hon-som-är
andas dimmorna
när allt förvandlas

när världens slut
sjunger högre
i öster

när fågeln kommer
och sätter sig
på hennes axel


III

Manitous syster
världarnas moder
du som styr mot slutet

när solen kommer
och solen går
och allt blir slut och början


IV

Paddelns tag
genom fältet av blommor
mot stupets kör

och jag ser
Hon-som-är
flyga med fågeln

och kanoten
av hjortens skinn
försvinna över världens kant




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-02-24 09:12



Bookmark and Share


    tatanka
Har skrivit en dikt på samma tema här men den var ju inte i närheten så bra som denna. Raderna;

Dit livet som var
sökt sömnen
i bottenbädden

Magiskt!
2014-02-28

  Linda CH VIP
En urvacker text ur en urinvånares horisont.
2014-02-26

  Vid tangenten
En mångbottnad dikt. Bra skrivet :)
2014-02-24

    ej medlem längre
Det bästa jag läst idag!
2014-02-24

    ej medlem längre
Nog är det vackert

även ett endaste litet fallet blad blir en kanot och följer strömmarna mot okända djup och höjder
2014-02-24

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Livets vattenfall
tjohoo
2014-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP