Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Spanaren


Tecken att tyda

Dolda tecken är in skriftade

i björkens nävriga famn

 

för mitt finger efter dess stam

och läser dess saga;

 

”Född till att vara fri och att

andas via moderns jord

 

fast förankrad vid det timliga

brer jag ut alla rötter

 

lyfter stolt på mitt huvud

och lapar in intensitet

 

lyssnar och berörs

av steg i mjuka lundar

 

hör människors gråt

stillar dess tårar

 

lockar och bedövar

mångas ord

 

hör nu min gråt

när ni sårar min jord

 

rädda mig innan

det är för sent”

 

© Ann-Britt Berglund

24 februari 2014

 

 

 

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 841 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2014-02-24 14:53



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Mycket känslosam
och tänkvärd.
2014-04-17

  Mats Henricson
Känslosamma och djupsinniga uttryck i denna som manar till eftertanke ! Ljuvligt uttrycksfullt ! Bokmärke !
2014-03-03

  ResenärGenomLivet VIP
Viktig text...människan ångar oftast på utan att tänka på vår fina natur...
2014-02-27

  anits VIP
Så fint och klokt skrivet.
2014-02-26

  Lindha W Gustavsson
Vet du att den här var såååå bra så den måste du försöka få publicerad. En passande bild/foto till. Jag bokmärker den tack!
2014-02-25

  Bo Himmelsbåge
Vacker dikt om den vackra björken;
samt en viktig ristning i barken
för björkens o vår överlevnad!
2014-02-25

    Birgersdotter VIP
Vacker och klok text
2014-02-24

  Chawa VIP
Vacker bild på detta fina näverstycke vars saga talar så insiktsfulla ord till mänskligheten...!
2014-02-24

    ej medlem längre
Fint diktat om den vackra björken!
2014-02-24

  Maria Sundelin VIP
Bra skrivet om naturens läkande krafter
Kramar
2014-02-24

  louisegirl
Fint om Björken!
Bra förmedlat!
2014-02-24

  Lars Hedlin
Bra framfört och skrivit!
2014-02-24

  Marita Ohlquist VIP
Slutet på texten är en väckarklocka.
Må den aldrig sluta ringa.
2014-02-24

  Densen VIP
Genialiskt fyndig och vacker;) Måste nu ut och "titta" på mina björkar här, nedanför. I detta vackra landskap;) Mången steg i urminnes tider har där passerat...vill genast börja "läsa träden" om detta;)
2014-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren