Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 23 Februari: Ort avgör om du får rätt i domstol


Svenska rättvisan är orättvis

 

Lika för alla

i svensk lag

Gäller inte alla

utan den är vag

 

Rättvisa skipas

olika i skilda städer

Sjuka avrättas

mest i Stockholms mördarräder

 

Men i landets norra del

tar domstolen

När de ser samma sjuka fel

inte lika ofta på sig mördarrollen

 

Ska man ha kontakter

för att behandlas ärligt

Med rika papiljotter

när livet blir sjukt besvärligt

 

Eller är det fel på lagen

när den hamnar i orättvisans händer

Är klockan slagen

för den svenska tigerns stolta ränder




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-24 17:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är nog svårare i storstadsområdena att få rättvisa.
2014-02-24
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP