Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utdrag ur ett färgschema

Ansiktena förvrids av inflammationer
medan året nöter in bistra skalor
som är noggrant och kyligt kalibrerade
mot den bleknande mångfalden. 

Värkande, vittrad, kuvad materia
stabiliserar den gröna smärtan.
Röd mässing blöder i solen;
vibrerar och stoltserar tillkämpat.
Doften av brun perfektion kompletteras
med en svaghet i ögonvrån;
en violett bristning under ytan.

Det avslutade, demonterade
rinner kallnat bort
som svartnade upphörda blickar
efter ländernas våld.
Svepningen kan se vit ut.
Många hoppas in i det sista.




Fri vers av Mats Gyllin VIP
Läst 120 gånger
Publicerad 2014-02-24 22:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Gyllin
Mats Gyllin VIP