Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reflektioner när ...

… grön, men gul som en snittyta
genom årets första lärka
som slår och slår
tills slutligen …

… grön som smärta och ljus
och fördelen med alla vatten
och deras dolda avtal
som omedvetet …

… grön, men blå som ett kollage
av skändade hudpartier
där gult aldrig blev av,
medan …

… grönt som snön från innan,
när marken vändes till violett
och de svartgrå krypen handlöst
föll, genom …

… grönsot och blekdöd tillsammans
för evigt i alla himlar av sötma
och misär i salig blandning
under varje …

… grönsaker som läcker och läcker.
Rött, är det, rött! men inte så blått
som blod, nästan inte alls som blod,
snarare …

… grönt som lirkar under ytan
underfundigt, omedvetet, böjligt,
emblematiskt som en folkrörelse,
trots alla …




Fri vers av Mats Gyllin VIP
Läst 7 gånger
Publicerad 2024-03-31 17:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Gyllin
Mats Gyllin VIP