Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 23 februari: Fel pappa till prinsessbaby


En saga ser dagens ljus

Fåglarna sjunger glada sånger

när en prinsessa blir mamma

Underbart vackra tongångar

som skingrar sagans dimma

 

Tillfälligt finns det inga som törs klaga

över att ett litet oskyldigt barn föds

Alla mardrömmar döljs i oskrivna lagar

kungahushatare eller motsatsen möts

 

Ibland får man ett hopp om livets mening

alla som sett ett oskyldigt nyfött barn

Har känt den ultimata lyckan i denna känslas förening

låt aldrig den tanken lämna er mänskliga barm

 

För det är då vi hamnar i egoismens famn

som den norska tidningens för snabba iver

Till att håva in pengar i sin hamn

med en bild på fel fader blev det självklart sår som river

 

Så denna dikts poäng

blev resultatet av dessa två händelser

Minns och Stäng

aldrig av nyfödelsens känslas refräng




Fri vers av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-25 04:45



Bookmark and Share


  Ponkla
Bra skrivet!
2014-02-25
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP