Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett sent förlåt.

En midsommarnatt
satt vi uppe på taket
av en röd sommarstuga
med vita knutar
och sorger i dem
Min hand höll hårt
mot det raspiga orangea teglet
och mossan dunsade ner
i marken under oss
Det var jag och mina män
Det var jag och dina män
Det var jag och era män
som stirrade ut i gryningen
över talltopparna och den ruttnande viken
som vi alla besökt tidigare
innan livet blev såhär
Men du kom inte upp
jag såg dig vanka runt
i det våta gröna gräset
du tittade upp på mig
och ner på dina fötter
och höll på så en god stund
De andra såg ut
men jag såg bara på dig
du stannade upp till sist
och såg in i mina gröna ögon
som nog inte syntes från var du stod
och sade något
med allvar
och jag frös till
kände igen läpparnas rörelse
av just de orden
mä rakastan sua
jag älskar dig
inget mer
inget mindre
fast jag visste vad du sagt skrek jag vad
som om jag inte hört
och lika stillsamt som innan
upprepade du läpparnas mönster
Och du släppte inte min blick
Och jag visste att jag gör fel
så jag klättrade ner
sakta
ner ner till dig
och bort från mina höga höjder
av att veta bättre
Osäkert tog du min hand
och bad om audiens
och du förklarade och berättade
och jag tror du visste att det var lönlöst
och jag tror du visste att jag förstod
att dehär måste du få sagt
även om vi gått åt helvete
för ack så länge sen
Och jag trodde jag hade mer kontroll än så
mer samvete än att
låta dig få komma nära mig igen
in in under min hud
in bland mitt hår
mina fingrar min mun
och mitt försök att gå ifrån oss
Men jag sade att jag också älskar
men att vi ej kan försöka igen
nånsin
Någonsin
men älska mig i natt
och för att jag saknat dig så
så lät jsg mig älska dig några dagar till
maniskt för att få dig ur mig
för att sen vara klar
för att sitta i din famn
då du bara ville hålla mig kvar
och säga dig att nu
nu måste vi vara nog
Och jag undrar om någon visste var jag höll hus
de där dagarna
om ens jag hade koll på det
och nu är jag med en annan
en mycket sundare än dig
och jag vet att du super
super ner dig efter mig
och att du vet att jag mår bra
att han är bra att vi är bra
och att du lät mig gå
vill du aldrig kunna förstå
fast jag tramade på dig
en sommar efteråt
fast jag aldrig ens har klarat av
att hosta upp ett sent förlåt.




Fri vers (Fri form) av Ruterdam
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-25 09:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ruterdam
Ruterdam