Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet?

Du säger du är fri fast dina märkesskor äger dig
Vad fan vet du om frihet, du som gråter när du väger dig?
Och staten hör ditt samtal via mail och telefon
som du får abstinens av att vara ifrån
Kallar du det för frihet att trampas på av makten?
Är det demokrati med politiska Robinsonpakter?
Riksdag regering äter flott på dyr semester
tacka skattebetalare som får leva på rester
Nej, frihet är ett utdött ord precis som solidaritet
Vi kan inte säga vad det är, eftersom vi inte vet
Alla är vi slavar under konsumtionshysterin
Den nya meningen med livet: att lyda blint för industrin.




Övriga genrer av Softcore
Läst 367 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-02-25 10:38



Bookmark and Share


  Hans Christian
Vilket drag i denna text o dessutom med ett insiktsfullt innehåll. Råkade bokmärka 2 ggr - sorry.
2014-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Softcore
Softcore