Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 25 Februari: Lättare ta kriminellas tillgångar


Kurs i svart realism

 

                                                  

Alla kriminella är välkomna

till konkursens steg 1 kurs

Nu är vi nästan alla likadana

måste överleva med tom börs

 

Det är en konst det vill jag lova

vi tvingas alla svälja sista stoltheten

Tillåta en själslig gråzonslag blomma

glöm den förödmjukande ärlighetsskiten

 

Nu måste du tigga och be om hjälp till allt

ett telefonabonnemang kräver en vän

Du måste tänka noggrant på allt

annars skapar kostnaderna migrän

 

Ingen vill hamna i de hemlösas hemska gäng

och se ljust, ni har faktiskt många fördelar

Gentemot konkursdrabbades straffhetslängd

och de utförsäkrades kroppsliga försvarsspel

 

En del av er har till och med gratis bostad

och inte att förglömma, mat tre gånger om dagen

Inte en chans att hemlösa bli ert ROT-avdrag

glöm inte det när ni klagar, visa er inte barnsliga

 

Våra senaste elever klarade kursen med bravur

ni har den stora fördelen att ni inte är sjuka

Så ni slipper deras kroppsliga problems struktur

också en fördel, som ni redan lärt er, att inte vara mjuka

 

Så ni vet redan hur det är att utnyttja andra

ni har redan levt efter egoismens regel

Ni kan det här med att tänka bara på er själva

i era kontakter med rika har ni sett deras spegel

 

Så är det på denna planet, vissa föds med guldsked

de har inte behövt lära sig att hänsyn kan existera

Andra ligger ned redan från start med elaka besked

som ekonomiskt utstraffade krävs det att de slutar fantisera

 

Så vår första kurs slutar med dessa tre ordspråk

glöm ärlighet, ju mer ärlig, ju mer utblottad

Utnyttja vänner och släktingar, var smart säg förlåt undvik bråk

fängelse är bättre än hemlöshet, så nöj dig inte med att klottra

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-26 06:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är inte konstigt att det blir brottslighet när det lönar sig, gratis uppehälle.
2014-02-26
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP