Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 24 Februari: Han lurades på sin storvinst - av ATG-ombud


Hoppet är det sista som överger en sjuk

 

 Ingen heder, ingen ära, existerar i oss längre

vår kära moder Svea har tappat sina tänder

I våldet, i gatans krutrök, i egoismens pengar

i blodiga höstlöv från sparbanksekens grenar

 

All hederlighet är utbytt mot girighetens habegär

vänligheten dör med nya misstänksamhetsärr

Ondskans lögner fortsätter hela tiden utan skam

allt är oväsentligt, ingen bryr sig i pengarnas namn

 

Hänsynslösheten breder ut sig som den giftigaste farsoten

arbetslösa och sjuka likvideras, i lagens namn, som boven

Skatteåterbäring måste finansiera samhällets översittarfest

plötsligt är vårt samvete, förvandlat, till ondskans böldpest

 

Att luras så mycket som möjligt är vårt nya samhälles lag

med stridshingstar, utförsäkringar och jobbskatteavdrag

Så vem fan bryr sig, när ett ATG-ombud försöker sko sig

vad ska en gammal 80-åring med pengar till på dödsstigen

 

Reinfeldt namn ”Rein” klingar väl i takt med en tysk

han har samma övertalningsförmåga i att vara brysk

Sprider samma varningar till folket som sin tyske vän

tills hans, ”Arbeit macht frei”, förhoppningsvis, en vacker dag, når en återvändsgränd




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-02-26 17:21



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-03-02

    ej medlem längre
Nu var det inte Adolf som myntade det uttrycket, det härleder till 1872, Lorenz Diefenbach skrev en roman med den titeln. Weimarrepubliken använde denna paroll för att få bukt med en enorm arbetslöshet. Nazisterna fortsatte att använda den parollen och eftersom Nazityskland är mer uppmärksammat än föregångarna har denna myt skapats.

Jag läste också om detta ATG-ombud. Är för jävligt.

BU!

Ha det.
2014-03-02

  Magica VIP
Ja hoppet kan vara det sista för vissa som överger en sjuk, men för endel är det även längtan! Sverige är inget land idag som är att vara stolt över, men blir väl bättre om det förhoppningsvis vänder nästa val iallafall och blir ett mer rättvist samhälle.
2014-02-26

    ej medlem längre
Ett sätt att få ner arbetslöshetssiffrorna, kanske är så de tänker.
2014-02-26
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP