Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bakom pansarfasaderna


Hon sörjer en bror hon aldrig fick
en kyss som bara drömdes
och ett svek som brusar i radion

Men oj så hon ler när hon talar!

Vad finns det att förändra i det som redan varit?
Hon orkar inte leva för igår
Så rädd för att det förflutna ska krossa framtiden
Hennes ögon gråter bakom stängda ögonlock

Ingen vet om hur hon tog det
när Han låg med någon annan och hon såg
eller när vännens pappa hade ett kulhål och ett gevär

Kan man skönja en bristning i höger mungipa?

Det gäller att aldrig andas för djupt
man vet inte när knytnävsslaget kommer
Hon sminkar över såren i själen med tippex
och iklär sig den blommiga sommarklänningen.

Hon minns händer som gjorde överträdelser
telefoner som aldrig ringde
och en mor som omsorgsfullt planterar blommor vid en gravsten

Men har någon sett henne ledsen?






Fri vers av HQ
Läst 376 gånger
Publicerad 2006-03-19 15:03



Bookmark and Share


  carl-alexander
"gråter bakom stängda ögonlock"-snyggt skrivet. Gillade även "sminkar över själen", men enligt min mening skulle det vara bättre att skippa det där med tippex. Ordet ifråga känns inte riktigt som det passar in i den drömska bild du målar upp. I övrigt var dikten bra. tycker om ditt sätt att skriva, härlig energi.
2006-05-16

  Rublev
Det bor så mycket sorg, smärta och rädsla i dina rader. Du berättar gripande om att under den leende yta lever sorgen sitt skygga liv...

Berör mig starkt, HQ!

”Det gäller att aldrig andas för djupt
man vet inte när knytnävsslaget kommer
Hon sminkar över såren i själen med tippex
och iklär sig den blommiga sommarklänningen.”
.
2006-04-04

  Sanningsägaren VIP
Blir alldeles svag, när jag läser dina ord.
Så mycket känslor som kommer upp.
"Det gäller att aldrig andas för djupt
man vet inte när knytnävsslaget kommer
Hon sminkar över såren i själen med tippex
och iklär sig den blommiga sommarklänningen..."
Sånt språk!
Sorg, smärta, längtan.. ALLT!
Tack för denna underbara..
2006-03-19
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ