Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den biologiska klockan

Är det en unge som krävs?
Är det nästa naturliga steg?
Kommer en unge att göra mig tillfredsställd,
fylla mig med mening
och göra mig vuxen?
Är det tomrum jag känner rent av biologiskt?
Har det bildats ett sugande vakuum i min livmoder?
eller är jag så fundamentalt missnöjd med mina egna bedrifter
att jag greppar efter halmstrån
och är det i så fall en rättfärdig anledning
att skapa ett liv?
En rättfärdig anledning
att tillverka ett nytt jag
en individ
med personlighet
åsikter
och kanske kön
Å andra sidan är det kanske ännu mindre rättfärdigt
att förneka detta liv sin existens
med p-piller och kondomer
Herre gud vilken tanke
Jag som inte ens är religiös




Fri vers av Toalettpoeten
Läst 245 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-02-26 21:53



Bookmark and Share


  Jonas S. Lundström
Det är den biologiskakoden, när vi inte kan finna en mening medlivet och kapitulera inför alltings förgänglighet ¨
så blir fortplantning den enda lösningen.

Som ett djur desperat kämpandes för sin överlevnad men kämpandet dränker den. Det finns en annan lösning, en ljusare väg, kärlek.

Vill man ha barn finns det dessutom miljoner oönskade därute som svälter och liderför att sedan återupprepa cykeln i evighet

Låt oss klä,föda,upplysa,älska och lära dem älskasigsjälvaförstför en ljusare och en mer kärleksfull famtid.

Bara mina tankar inga sanningar

Väl skrivet

Oändlig kärlek

<3
2014-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Toalettpoeten
Toalettpoeten