Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömnproblem

Så ligger jag vaken igen
timme efter timme
begrundar mitt liv
och inser
att jag misslyckats med att rädda världen
igen
ännu en dag
Att barnen fortfarande dör av svält
Att öken eskalerar
I förmån för foderodling
och att den lokala fiskaren
helt enkelt inte har råd
att sälja till någon annan än oss
Barnen dör fortfarande av svält
Trots ekologisk mjölk
Och begagnade kläder
Trots sopsortering
linsgryta
och lågenergilampor
Långt efter midnatt
inser jag igen
att det är mitt fel
då jag inte skänker allt jag har
då jag på något sjukt sätt
prioriterar utekvällar
framför små barns liv
Då jag i alla mina konsumtionsbeslut
Roffar åt mig av jordens begränsade resurser
och därmed skriver på människors dödsdom.
på små barns dödsdom
på små barns föräldrars dödsdom
Inte konstigt att jag ligger vaken
Jag är en massamördare
av bekvämlighetssjäl




Fri vers av Toalettpoeten
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-26 21:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Toalettpoeten
Toalettpoeten