Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välklädda mobbare sitter i vår riksdag

Välklädda mobbare sitter i vår riksdag
och väljer fotbollslag.
De pekar och väljer, väljer bort och hånar,
helt efter eget behag.

De som väljs bort är loosers, och mobbarna regerar,
så har det alltid vartit
De som väljs bort är loosers,och inga vuxna reagerar,
för så har det alltid varit

Visst finns det de som säger emot,
som pratar om gemenskap och solidaritet
Men mobbarna är för coola för sånt,
de är svin som en del av sin identitet.

Och vem vill vara en PK-hora
i flashback och kommentarfältens tid
Och vem kan ens hålla fast vid sina åsikter,
när gruppbeteendet tar vid

Välklädda mobbare sitter i vår riksdag
och petar i Sveriges folk
De snackar så mycket skit, förklätt som politik,
att vi andra behöver en tolk.
För det kan vara svårt att sålla bland orden,
och orden spelar sällan nån roll.
För mobbare behöver inte argumentera
det är deras rätt att välja lag, när de spelar boll.

Och är man med i leken får man leken tåla,
så ingen kan gnälla under lekens gång
Även om leken är obligatorisk och orättvis,
Även om leken är ett helt liv lång

Välklädda mobbade sitter i vår riksdag,
de leker med järnrör och löper amok.
Vissa påstår att de inte är rasister,
de borde nog köpa en ordbok
Välklädda mobbare sitter i vår riksdag,
de talar för mobbare i hela vårt land.
Välklädda mobbare sitter i vår riksdag,
de började på skolgården och fick blodad tand




Bunden vers (Rim) av Toalettpoeten
Läst 301 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-01 21:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Toalettpoeten
Toalettpoeten