Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 27 Februari: Patient glömdes bort i tre dagar


Du nya du fria du bortglömda nord

Att idag bli lite bortglömd

i helvetet undangömd

Med liemannen som påföljd

räknas som en naturlig död

 

Eventuellt bidrar det till en utredning

om att det aldrig ska hända igen

Med de orden blir allting åter frid och fröjd

utan åtgärd, överförs skatteåterbäringen till ny miljö

 

Gamla och sjuka, ses ”bara” som en kostnad

idag lönsamma, ”bara”, om de slutar hosta

Ingen i dagens Sverige bryr sig om denna nya skräck

gamla och sjuka, ses ”bara” som en negativ skatteintäkt  

 

De äldre, som byggde upp landet ”Folkhemmet” utan nöd

odlade bortskämda barn, som ser en vinst i deras död

Nya svenska flaggan fladdrar i den amerikanska vinden

rensar bort medlidandets ogräs, från den gamla svenska friden

 

Det nya stolta fria landet, skriker lovordens lögner, om bonus till alla

tornar upp på ruiner från fornstora dar, där alla goda minnen läggs i grav

En röst sjunger, jag vill inte leva, jag vill inte dö, en för tidig död i norden

men överröstas av den nya flaggans fladdrande i den egoistiska stormen




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-02-28 09:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP