Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ser du hur det kommer med vattnet

 

ser du hur det kommer med vattnet
som vill in i trädens kronor
med ljudet från gatubrunnen
med rabarberknoppen bland fjolårslöven
med ljuset som avslöjar att nu
är det tid att tvätta fönster
och ta hand om nedgrävda
fuchsior




Fri vers (Prosapoesi) av Anita Westin
Läst 286 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-02-28 15:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dikten öppnar sig som blomman under solen. Blad efter blad. Fint.
2014-03-09

    Birgersdotter VIP
Fin bild om vårens ankomst
2014-03-05

  Madeleine Richter
Friskt som en vårbäck, känner dofterna
2014-03-04

  Ingrid Trolle
En underbar bild
och en befrielse
att veta och få
vänta på vad som
komma skall.
2014-02-28

  Anya VIP
Bra rytm och en text som når fram. Tycker särskilt om inledningen och titeln. En öm uppmaning.
2014-02-28

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Härliga tider åstundar...Gillar!....
2014-02-28

  Marianne Räf
Tjusig dager igenom dikten.
En touche av surrealism i
det hela, upplevde jag.
2014-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin