Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud hör bön!

Igår kväll när jag kommit till min dotter
och hennes familj, såg jag en inköpslista
ligga på en bänk i köket... De var och
spelade teater, den föreställningen
som skall jag få se idag, så jag gick till
affären och handlade det viktigaste.

På hemvägen kände jag att jag nog
handlat för mycket, det var attans
tungt, så jag fick sätta ner bärkassen
flera gånger för att vila...

Det var strax efter klockan 19, varken
folk eller bilar syntes till men jag sa ändå,
tänk om det kommer någon jag känner då
får jag kanske skjuts hem för det är ju fort-
farande en lång bit att gå...

Då ser jag en bil som stannar på andra sidan
av gatan fram- och sidodörr öppnas och en
man stiger ut och öppnar även bagageluckan...
Jag tror att det är nå´n som skall flytta in
eller ut... Då ropar mannen till mig: -Hallå!
I mörkret kan jag inte se vem det är så jag
säger: -Jag känner inte igen dig... Mannen
svarar: - Men jag är Jonas och jag såg ditt
konkande och tänkte jag kör hem dig till
dottern, det såg så tungt ut det du bar på.
Då först kände jag igen honom...

Jag sa till honom detta kom som en gåva
från ovan och att jag precis hade sagt
Gode Gud tänk om det dök upp nå´n
kändis... Jag hade knappt hunnit tänka
tanken fullt ut innan du dök upp...
Då sa han till mig, att han började för
nå´n minut sen att köra hem och
till hemmet har han två vägar att
välja på och han tog inte den han
brukade ta utan helt plötsligt fick
han för sig att ta Storgatan hem
och då såg han mig...






Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-03-01 16:51



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Ja va lite stressad i da och funderade på om ja skulle boka klippning före eller efter lunchen, men plötsigt dök frisören upp i mitt trapphus - så de va bara att boka!
2014-03-03

  Eva Helene VIP
Nämen, detta var då för härligt, blir glad av din skrift!
2014-03-02

  Lars Hedlin
TAckar för att du förmedlar och delar med dig :)
2014-03-02

  ULJO
Tack för den fina läsningen
2014-03-01

  lodjuret/seglare VIP
Gud(Run) hör böna
se så det sig kan löna
att till högre makter be
och ej blott gå och vare le
se där en helt sann skröna
2014-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt