Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta misshandlade ord som svärtats ned av ondskans budbärare i årtusenden..


Nationalism ...

Nationalism

en känsla för Sverige

som vi alla har rätt till

beslagtagen av nazisterna

förråad av rasisterna

de falska fascisterna

 

Men det är ingen skam

att känna för sitt land

att tro på vårt land

och alla dess traditioner

och vackra språkversioner

 

Vi ska vårda vårt arv

från våra fäder och mödrar

vårt fädernesland

våra älvar och sjöar

vår skog och våra ängar

men även våra pengar

 

Och vi välkomnar också

alla nya svenskar

varthän de än kommit från

vi dem varmt hälsar

men vårt land är svenskt

och det är inte hemskt

det vårdar vi tillsammans

det gäller oss allesammans

 

Den svenska identiteten

får aldrig försvinna

det gäller att se helheten

demokratin ska vinna

så låt oss alla hjälpas åt

vi sitter i samma båt

få Sverige till ett rättvist land

men behålla det bästa blågula

att ta om varandra hand

vackra,stora,svarta,vita,fula

människor är vi alla

och enade vi aldrig falla.........

 

------

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 316 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-02 16:28



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Vi har alltid tagit emot nysvenskar men med nysvenskar så införs även andra braiga saker. Tillsammans ska vi värna om allt som är bra i vårt land /kram
2014-03-03

  Mats Henricson
och Jackren, sosse VAR jag, numera är jag partifri .......
2014-03-03

  Mats Henricson
förstår inte alls Andrexzz , läs strofen :"vi välkomnar också ALLA nya svenskar varthän de än kommit från ..." inte speciellt "SD-aktigt", eller hur ?!
2014-03-03

  poetryGirl
Vasaloppet var spännande idag, sveriges finaste tävling, men mona sahlin säger 'det finns ingenting som är svenskt'
2014-03-02

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2014-03-02

    ej medlem längre
Kanske tolkade jag ert "kritik" fel Andrexzz. Kanske menar ni helt enkelt att nu har SD den rollen. I så fall kan du glömma mitt första inlägg.

Skönt att vara politiskt obunden.

Ha det.
2014-03-02

    ej medlem längre
Nej, Mats är socialdemokrat rakt genom.

Förutfattade meningar Andrexzz är de värsta. Som att döma utefter hur man klär sig. Dagens groda,

det blir du Andrexzz.
2014-03-02

    Andrexzz
SD 2014!!!


2014-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska