Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Han, han som bestämmer, tycker om ljudet av betong. Hur det sväljer hans steg och spottar ut dem som vindruvskärnor efter honom.


Pop-punkprinsessan och jag

Du skriker ut din pop - punk och låter dina nävar slå
om och om igen
mot väggen av frustration
över människor vid stora skrivbord
som sitter med sina pennor och sin makt
och säger att de inte ska göra samma misstag
de lovar att inte spela samma spel
de ristar halvhjärtade löften i vår hud
och lovar oss att de menar vad de säger den här gången

Vi tar piller för att bli varma
gör tjänster för att få karma
och tror att ödet är något vi kan charma
med ett kosmetiskt munläder
Vi byter limpor mot slimmade formbröd
och poserar vackert med en latte i handen
framför närmaste mobilkamera
Man behöver inte ens något fräsigt sepiafilter
när man har en månadslön på armen
och ett dött djur kring barmen

Snälla arbetarklasshjältinnor
dansa med ben fulla av hopp
Snälla arbetarklasshjältar
rocka vidare med värme i blicken

Jag är trött på att höra genljud eka
bland tomma skal och ihåliga ytor
Kan vi inte ta ett första steg
tillsammans du och jag
och skrika hand i hand
som bara pop-punkprinsessor kan
att vi vill leva i ett land som lyssnar
och som lovar lite mindre
och gör lite mer
Förändring tar tid och det kan kännas tungt
att behöva börja om igen
men att simma mot strömmen är inte lika svårt
om man simmar med en vän




Fri vers (Spoken word/Slam) av KallaHanden
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-03 12:23



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
"men att simma mot strömmen är inte lika svårt om man simmar med en vän"

Vackra ord! :-)
2018-05-03

  Toalettpoeten
Jag skriker gärna hand i hand med dig!
Jag älskar ordet pop-punkprinsessa :)
2014-03-20
  > Nästa text
< Föregående

KallaHanden
KallaHanden