Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogsgläntan



Snart sover skogen

Träden mumlar och viskar sin kvällspoesi


Elden flammar i skogsgläntan
inbäddad i skogens djupa gömsle
darrar till av kvällens lätta vind

Vid elden sitter vi i en ring

Som moln har vi smält samman
och ett är vårt väsen

Här viskar elden, vinden, träden
drömmarnas språk
i vår stund tillsammans

Här kommer inga tvivelaktiga in
som stjäl uppmärksamhet
och vill låsa in

Här finns inga murar
ingen sotig, dömande snara

Här står hoppet högt i skyn
alldeles så underbart

Här är enhet
djupt i skogens inre ro

Och i natthimmel
du underbara
stjärnors guldägg ruvas
i mörkret

Kläcks

och ljus rinner ner med skönaste visdom

Vi bär en dröm
om det enade världsarvet, jorden
där den medvetna festen är tyst
och alldeles så rofylld och stilla


© Gabrielle Laurèntzen




Fri vers (Fri form) av Gabrielle Laurèntzen
Läst 825 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2014-03-04 12:22



Bookmark and Share


  Futureprincess
Härlig känsla och fina uttryck!
2018-02-05

  Håkan Barck
Så bedårande vacker!
2015-01-21

  Chawa VIP
En visshetens ro av renaste sanning når mig - det är just så jag känner.

"Vi bär en dröm
om det enade världsarvet, jorden
där den medvetna festen är tyst
och alldeles så rofylld och stilla..." - säger allt! Tack för en helt fantastisk dikt!

Sparas i min visdomsbok!
2014-06-08

  Bibbi VIP
Suveränt.
2014-06-03

    ej medlem längre
Urtjusigt
2014-04-03

  Eliza-69
Vackert så...
2014-03-11

  ResenärGenomLivet VIP
En underbar dröm om enhet och ro...mycket vackert...
2014-03-09

  Rozsi.kovacs

Så bedårande vacker
2014-03-06

  walborg
En underbart välskriven text om vårt viktigaste tema - världsarvet jorden
2014-03-06

  Lars Hedlin
Mycket vackert och fint!
2014-03-05

  Connie
Att vandra i din skog var en underbar skön upplevelse!
2014-03-05

  Änglaögon
Underbar stämning.
2014-03-04

  Just Emotions
Härlig läsning!
Begrundar!
2014-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Gabrielle Laurèntzen
Gabrielle Laurèntzen