Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 8 mars: V vill ha lag om flyktingmottagning


Sanningens flyktingnötskal

 

Akta er Danderyd

hotad är er frid

Om vänstern vinner valet

får ni dela på flyktingansvaret

 

Vad hemskt om ni rika

också skulle tvingas spika

Upp er på guldkorset

och slippa hakkorset

 

Ni tycker väl det räcker med ett rosa band

för att bevisa er höga standard

Men för er vetskap

så finns det många i utanförskap

 

Som skulle ha glada smilband

om de kunde köpa ett rosa band

Kunna låtsas vara snäll

kunna hänga pengar på ett tvättställ

 

Att samhället och regeringen

låter de fattigaste kommunerna stå för skuldsaneringen

Av flyktingpolitiken är för mig en gåta

som ingen modern Robin Hood vill förlåta




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-03-09 06:38



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra! Applåd!
2014-03-09

    ej medlem längre
Mycket klokt förslag om lag.
2014-03-09

  Ponkla
Bra text, fint skrivet!
2014-03-09
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP