Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

självbiograf 2

 

släpp taget om det; vi tar ett tidigare minne
en innerslang från traktordäcket flyter på en
sjö en källsjö med gök i namnet med det klara
vattnet djupt en kalksjö med ett bruk och sten

dit ska vi nu med cyklar allt; vi systrar släppta
ut ur boet vi kan inte simma men vi får ändå för
innerslangens skull att djupet finns men ingen räds

det djupet nej och slangen är ju där en räddning
vi ska gripa vattnet mjukt och klart som spegel
ja som luft det ångar nästan där vi plaskar runt
vi kastar oss allt längre långt från allt

det trygga och som ett mirakel sker det; är ett
under vi kan flyta segla över ytan ligga långt
och länge aldrig sjunka vi kan simma där fast
ingen vet det men vi vet vi kan

juli 1958




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 289 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-03-10 19:38



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Mycket bra berättat! Känner igen mig i barnets djärvhet och äventyrslängtan.
2014-04-07

  Anya VIP
Här fångar du barnets känsla av odödlighet. Bra bilder frammanas.
2014-03-13

  Marianne Räf
Bedövande vackert. Har du
verkligen skrivit den 1958?

2014-03-12

  Ingrid Trolle
Vackert beskrivet minne,
i synnerhet de två sista
stroferna, som ger en
härlig bild, av barns och
människans lust att pröva
gränserna.
2014-03-11

  Nanna X
Gillar den mjuka stilen och berättaren som rör sig mellan vi under ytan och en bit över
2014-03-11

    ej medlem längre
"gripa vattnet mjukt och klart" centrerar detta minne fint - som också ger ekon bakåt i mitt minne, de djupa mörka skogsjöarna tillsmammans med glada badringar som blåste ut och bort över Bråviken, ja ja
2014-03-11

    ej medlem längre
bra arbete med rytmen, även om det inneburit en något hög halt småord, men något måste man ju ha att spela med. "flyta segla över ytan" är en utsökt fras. jag gillar!
2014-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin