Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerat av 1 Mos 3. Människan i Paradiset.


Var är du?

 

Älskaren

hade anlagt en trädgård åt henne

vackrare fanns inte på denna jord

Han kom gående

i den svala kvällsvinden

bland blommor och fruktträd

 

Han längtade efter henne

hon var en del av paradiset

men han fann henne inte

Älskarens rop blandades 

med dofter och fågelsång

Var är du? Var är du?

 

Hon hade gömt sig

i skuggorna mellan träden

hon var rädd

skämdes

ville inte visa sig

 

Var är du, frågade han

ännu en gång

Hon kom fram

klev ut ur mörkret

iklädd fikonlöv och allehanda försvar

 

Älskaren såg inte hennes klädnad

hörde inte hennes bortförklaringar

sökte bara hennes ansikte

hennes blick, hennes röst

han älskade henne så

 

Ja, tänkte han,

jag skulle kunna dö för henne

 




Fri vers (Fri form) av Lärling
Läst 434 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-03-11 13:08



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så vackert..
2014-03-15

    ej medlem längre
Så fint skrivet.
2014-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Lärling
Lärling