Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingen vet hittills hur mycket ett liv är värt - hur kan man då sätta stämplar på människor? sannerligen förstår jag inte.. eller mer vägrar förstå kanske. ett + 1 = three; det förstår jag. Behövs mer?


snål; öppen för förslag

 

 

allt jag gör för andra
har jag redan gjort för mig själv

redan sett baksidan av
redan smakat på sorgen

ni säger jag är lat lömsk och snål
jag vet vad jag tål

jag hör när det rister i borgen

vill du byta med mig


vill du ha av mig det jag gjort för mig själv
det jag fått av livet som överlevnadsmål

vill du uppleva själv vad du tål

 

jämför mig gärna med andra
jag är svår att hitta ibland

eller jämför mig med dig själv
bygg gärna ditt hägn omkring om du behöver

töm dig på tyck
bedöm mig
och söv dig ner i din egen ångest med nyck och nid

är det inte ljuvligt säg
att frigöra skulden med strid

(förstår inte hur du har tid
när världen inte står still)

 

kanske kan jag bidra med lugn och frid
men fråga dig själv varför du vill

vad behöver du jämförelsen till

vill du uppleva vad du tål
så ge mig själv det du kan så kan vi jämföra liv

rättvist


när få är att be om
och ge
verkligen är en giv

vill du jämföra liv

 

vill du jämföra liv

ta då och styr dina steg just dit
porten är öppen - men hittar du hit

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 165 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-12 01:06



Bookmark and Share


  aol
bravo en bra väg inåt självet,
2014-03-15

  Hans Christian
Bravo! "Töm dig på tyck" kan det skrivas bättre ?
2014-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri