Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 12 Mars: En miljon färre möten med arbetslösa


Svenska värdelösa arbetsförmedlingen

 

Alliansen talar om den berömda restarbetsförmågan

att de inte vill sätta några oskyldiga på pottkanten

De vill bara rensa bort utanförskapet som en samhällsplåga

ändå har fler än någonsin knuffats ut i kvicksanden

 

Ingen tycks vilja hjälpa till att dra upp dem ur skiten

tvärtom tillåts de sakta men säkert sjunka under ytan

Alla ord som uttalas är just bara ord med falska inviter

vem vill förhindra tillverkningen av denna dödsgryta

 

Arbetsförmedlingen har allt färre möten med arbetslösa

en miljon minskade mötena med förra året, visar ny statistik

Personalnedskärningar rimmar dåligt med att hjälpa värdelösa

nu när arbetslösa ökar, även om vi inte räknar in fas 3 spiken

 

Handläggarna är för få och då ökar var och ens arbetsbörda enormt

tills de får jättestora flöden som blir nästintill omöjliga att hantera

Trots alla felmeddelanden som dyker upp med oförminskad storm

ser man inte alliansens motståndare potentiella styrketårar dosera

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-03-13 16:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det känns inte hoppfullt precis...
2014-03-13
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP