Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ansats




Bland nakna ungskott och slyn
som taniga pekdon mot skyn
syns mellanrummen långt
som en brist och något trist

Där ovan krontunga furor
med kraftfulla stammar
oerhörda, oberörda -
och den bleka solen
som nu skärper tonen
och gör spotlight
av sin tvekan

Som artist på scen
en trast på sin kvist,
men solot blev kort;
grenen gungade
när trasten flög bort

Sen tystnaden som pinsam
och tomheten däri;
småkallt kritisk
drar vinden förbi

Men med vinden
som tysta applåder
vajande slyn,
vinkar i vinden
handlöst och hoppfullt
som vore det till trasten
i skyn.









Bunden vers av Jan Widströmer VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-03-15 12:27



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Härligt med naturlyrik
sådan syns sällan till i fik
om blott människan kunde met'
hon kunde tänka sig en diet
bestående av fågellika skrik

2014-03-24

  Anya VIP
Ett personligt språk som jag uppskattar. Beskriva skott som pekdon, krontunga furor, och solen som spotlight. Jaa naturen tar verkligen ett språng här. Bra!
2014-03-19

    ej medlem längre
Oj denna träffade mitt-i-prick..och jag föll som en fura!
2014-03-19

    Annika J
Den här dikten är riktigt bra. De fina bilderna och sista strofens bokstavsrim ! Kontrasten mellan markens sly och ungskott och de krontunga furorna blir stark och förstärks av vinden som drar förbi och trasten som tystnat.
2014-03-17

  Anita Westin
De här spretiga rimmen varvat med nästan-rim och icke-rim. Det skulle vara svårsmält. Men du gör det på ett sätt som blir möjligt. Fint.
2014-03-15

  Gunnel Eriksson VIP
Tycker om bilden om "slyn som taniga pekdon".
Fina alliterationer och vind som blåser genom
hela dikten. Bra!
2014-03-15

  Lena Själsöga Keijser
tack till denna vandring

ser bilderna
hör sångerna

och vinden runt mig
ler
2014-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP