Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödens tåg

Knarrande dofter från en evighetsmaskin

Söker sig fram i en snårig terräng

Spåret är igenvuxet, igenbommat

 

svart

 

Signalstoppen har tystnat

Allt som genljuder tystnaden är viskande röster,

från en svunnen tid, en svunnen värld

sorg

 

 

Lokomotivet drar i mörker

Leder en makt som andas sötma

Smakar med en läspande tunga som skriker

SPRING

 

 

Kärleken spelar ett oavgjort bräde

Använder pjäser av trä

Knuffar sig fram med en tärning som kastas

fly

 

 

Dödens tåg rusar i hast

Till något annat

Något större än det som finns

döden

 

 

 

 

 




Fri vers av LadyM
Läst 506 gånger
Publicerad 2006-03-21 13:07



Bookmark and Share


  S.C.
Det är vackert när man drar in lite industialism i diktens värld.. blir så mycket mörkare.. Vackert!
2006-03-25
  > Nästa text
< Föregående

LadyM
LadyM