Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 17 Mars: Eko från Big Bang upptäckt (Forskare har upptäckt ett ”eko” från Big Bang för 14 miljarder år sedan.Fyndet beskrivs som det största inom rymdforskningen på decennier. – Det här bekräftar att teorierna om hur Big Bang uppstod faktiskt


BIG BANG

 

Big Bang slår ett världsrekord

verkligen oslagbart

För vem kan slå ett eko

med en 14 miljarders års rot

 

Nu är det bekräftat

Big Bang har överlevt sig självt

Nu påstår astronomerna

att bevisen för teorierna är sanna

 

Big Bangs sekundskapelse

blev en verklig händelse

När ljusets hastighet överträffades av universums expansion

och blev en explosion

 

Som i vår mun kallas BIG BANG

en gravitationsvåg blev dess bjällerklang

Som man hittade idag

är Gud nu avskriven som lag

 

Eller vad fanns före Big Bang

var finns slutet på universums jämmerklang

När du hittat slutet så finns det väl bakom väggen ett nytt substitut

innan jag blir galen får denna dikt göra bokslut




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-18 16:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
De är duktiga vetenskapsmännen
2014-03-18

  Ponkla
Bra skrivet!
2014-03-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP